dimecres, 21 de març del 2012

Fantasmes


Fantasmes


‘Tinc els ulls de fusta.
De tant en tant, un cuc hi plora.’
Maria-Mercè Marçal


Quan érem menudes ens imaginàvem com seríem i com viuríem de grans. Les nostres converses eren esperançadores. Els dies d’estiu eren llargs i, llavors, les nits no eren nits com les d’ara. 

Aleshores, les teves intencions de fugir ja s’entreveien. Ens imaginaves anys més tard, qui sap quants, tenint les mateixes converses en una casa amb un gos d’aquells marrons de pèl llarg i clar, com en aquelles pel·lícules on els prats eren verds i s’estenien quilòmetres enllà.   

De tot allò, res ja no resta. 

I a tu, ja no et reconec. Intentant fugir et clavaren l’estaca i encara ara veig el fil d’on t’arrosseguen. D’on ell t'arrossega. 

Sé, que el dia que et torni a trobar hi haurà una corona de flors al bell mig de la sala. O un llit groguenc, dues cadires i una televisió que només funciona amb monedes. O, potser, ni tan sols això. 

I serà massa tard. I les paraules no serviran per consolar-me.


diumenge, 4 de març del 2012

El camí de tornada

Aquest escrit és el fruit de les vivències i experiències dels últims dos mesos, i de la tristesa i enyor que em produeix haver marxat. Us trobaré a faltar. En especial, aquest escrit va per una persona en concret, de la que he après moltíssim i només en tinc paraules d'agraïment. 

El camí de tornada


Sovint, el camins es dilueixen. Això dóna lloc a una mena de temor carregada d’incertesa. La incertesa del camí de tornada. 

El món que ara deixo és ple d’aparences, que el fan divergir de la resta. Aparences configurades de luxes i paisatges. En el camí de tornada, es desfan i aviat restarà només, l’asfalt.


-Si mai he de tornar, aquestes línies seran el lligam d’ambdós móns.
 I me’n duré la brisa, per no oblidar d’on vinc. 
I us l’oferiré perquè la feu vostra.-


El món on retorno, el meu, és ple de desenganys. De lluites passades i recances. Però també de verd amagat i de mar. I d’esperances. En el camí de tornada, les llauraré per lliurar-les a la meva gent. 

Els camins es dilueixen. A tu, et recordaré sempre. I si mai ens tornem a trobar, et donaré les gràcies.