dimarts, 21 d’agost del 2012

La importància de la nit (II)


‘La nit em clava
el seu ullal
i el coll em sagna.’
Maria-Mercè Marçal



La nit és una dansa contínua plena de multituds. La quietud fuig espaordida per les cantonades cercant tranquil·litat i deixant una flaire difusa en l'ambient. Els carrers són guarnits d’una fortalesa esperançadora però efímera. Res no ens atura i gaudim de tot bri de festa que creiem ser capaços de sostenir en les nostres espatlles.

És una nit d’estiu.

Són instants de felicitat disfressada però vertadera. La podem intuir i percebre en l’aire escàs de les masses, i les notes ens l’ofereixen, sovint, a baix cost. L’èxit és tímid però ens somriu esperançador i còmplice entre la multitud. Se’ns hi adreça i ens ofereix companyia.

Som ignorants. El nostre jo diürn és irreconeixible i les seves febleses camuflades no semblen haver existit mai. Desconeixem que la fragilitat ens fa l’espieta darrere els decorats, assajant el seu paper i esperant la seva sortida a escena amb ànsies de protagonisme i poder. Al final del monòleg ja ens haurà posseït. El vincle amb la nit caurà desfet i aquell èxit tímid retrocedirà, recollint les burilles i els gots buits pels carrerons engalanats.

2 comentaris:

pau ha dit...

Crec que ja sé a quina nit et refereixes. Potser ens sentim així per què com has dit, la felicitat només ens fa cas un instant?

Alba ha dit...

Sí i sovint val realment la pena. Gràcies per llegir-me, Pau. : )